MOGAO SE RAMAZAN ZAVRŠITI ZA MENE RANIJE

Mozak zakuje negdje oko podne, al’ od jučer samo kontam o "nesreći" koja mi se Bogu hvala nije desila! Kako volim vozat bike (od milja za bicikl) malo je falilo da podletim pod automobile. Prelazio sam ulicu na južnoj magistrali, naravno, nisam imao živaca da sačekam da prođe kolona automobila koja se približavala, pa sam pritisnuo na gas i rekoh, fino ću zakočit na ostrvu u maniru starog BMX-era (djetinjstvo najljepše pamtim po ludorijama, ali i loše zbog razbijanja sa BMX-a), međutim, kočnica je jednostavno proletila, zatarlahala kao slomljeni zglob, al’ sam ipak nekako uspio iskontrolisat i zavit’ ulijevo, no, ipak sam lizno gumom na magistralu – dva auta u obje trake su profurala trubeći! Mog'o sam bit’ ja truba, uh! Nisam Bogu hvala!

Taj me događaj dobro zad'o u razmišljanje o prolaznosti ovog svijeta. Nadam se da me ne bi dugo bolilo (ne, ne nosim kacigu!). Slična stvar mi se desila i prošle godine, samo što sam se tad zamislio. Čovjek ne može da se ne uspita dal’ će se to desit’ možda opet na godinu il’ prije pa se pita šta će bit’ određeno, al’ opet ne može vallahi ni živjeti u paranoičnom oprezu. Nekome drugom se mogao prosuti zejtin, a da se  treći posklizne – kako god, treba živjet punim plućima, zahvalan Bogu na svakom trenu kao da je zadnji, a strahovat samo da neće imati dovoljno dobrih djela!

Da ne bude sve baš crno, jučer je moja ljepša polovina naletila na netu na muslimanske stand-up komičare koji su dio "Allah made me funny" official muslim commedy tour koji nastupaju po džamijama. Momci su super!

Prvi video je predstavljanje na MBC-u

http://www.youtube.com/watch?v=bV8j3zrAyhw&mode=related&search=

Drugi video je  snimak nastupa (mislim) u džamiji:

http://www.youtube.com/watch?v=bUPCWg-1VeM

Posted by BackhanD

burekblog
"Najvece je slovo sto se samo sluti najdublje je ono sto u nama - cuti!" (Mehmedalija Mak Dizdar)

1 komentar

Komentariši