KOLIKO IMA DRŽAVE?

„Treba prvo pomest ispred svoga praga!“ kažu mudri, ali ako se ta poslovica spominje samo ako ćemo nekom nabit na nos zamjerke, nećemo dogurati daleko k'o insani. Stoga valja pomenuti ovu sliku stvarnosti: lik vam je sasvim poznat, to bi mogao biti vaš komšija (nažalost) ili kao što je to u ovom slučaju lik sa velikih ekrana koji je pjevao „Iznad Tešnja zora sviće“ („Gori vatra“). Nije zona sumraka ali stvarna priča kaže: isti taj pjevac imenom Fikret Delić Gugo, godina 63, uhićen nakon što je 18. maja oko 18 sati, u Tešnju, u podrumu zgrade "Simetrala 4" zatečen dok je vršio bludne radnje nad desetogodišnjom žrtvom u podrumu jedne stambene zgrade u rodnom Tešnju. Možete ponavljati fuj do kraja života, ali traume djeci ostaju!
Žao mi je što me se dovodi u vezu s čovjekom koji je igrom slučaja dio moje obitelji. Zamislite samo kako bi vama bilo da ste u takvoj situaciji – odgovorio je za 24sata.hr smireno i vidno utučeno glumac Enis Bešlagić komentarišući situaciju u kojoj se našao njegov punac. GUGO je ovih dana nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora. Ali pitam se: DA LI JE PET GODINA DOISTA DOVOLJNO? SMATRATE LI DA DRŽAVE IMA DOVOLJNO KAD SU OVOLIKE KAZNE ZA PEDOFILSKI PRESTUP? Mislim na „fino ponašanje“ koje će nakon žalbe vjerovatno na kraju NEVINO svuć’ kaznu na 2-3 godine).
I doista, kao što to Enis kaže, to bi se moglo svakome od nas desiti. Pitatel’ ikog odakle ljudska pokvarenost? Kakav je naš odnos prema takvom istom svijetu? Uzmite za primjer crni humor: takvih viceva ima, ali i katastrofalnih (pretencioznih) naslova CD-ova kao što je ovaj novi koji treba izaći: „Hodi da ti čiko nešto da“ (Valjda je to Pušenju fol imati tabloidne naslove, makar neimali veze sa sadržajem pjesme, kao što je bio fol naziv CD-a „i Bog vozi mercedes“).
Pričamo li džabe djeci „Crvenkapicu“? Scenarij sličan ovoj bajci desio se nedavno, a događaj je prenio „Dnevni avaz“ – "Pokušaj otmice u Srebreniku"- Roditelji u strahu od neznanaca iz kombija koji presreću djevojčice. (…) Mamili ih slatkišima. (skoknite na: http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=18523&z=8&isasp ).
 Ima li u Bosni budućih Nataša Kampuš – vidjećemo. Naši prijatelji blob.blogger.ba ukazali su nam na sajt http://www.lightamillioncandles.com.  Otiđite i upalite svijeću i dajte svoj glas u borbi protiv jednog od najunosnijinijih
kriminalnih biznisa, a čije su žrtve DJECA. Potresan snimak oglasa protiv ove poganštine se nalazi na http://www.youtube.com/watch?v=NA2h5Gog8_g .
Ne zaboravite da pominjanje ove teme u kontekstu lica simpatičnog djedice Guge aktualizira vaš u krugovima vaših prijatelja. Time spriječavate stvaranje preduslova za proglašavanje ovog grijeha „seksualnom orijentacijom“ čime se danas smatra homosekusalizam i lezbejstvo.  Time također sprječavate stvaranje preduslova za osnivanje kakve pedofilske stranke, uz opravdanje „i oni imaju ljudska prava“. Samo jedan citat za razmišljanje na kraju – riječi dr. Besima Spahića: „Evropa će propasti na ljudskim pravima“.
Posted by: BackhanD

burekblog
"Najvece je slovo sto se samo sluti najdublje je ono sto u nama - cuti!" (Mehmedalija Mak Dizdar)

2 komentara

Komentariši