beats by dre cheap

Laktashenko iz nase avlije: 204 LETA GOSPODARA ENTITETA!!

Koliko Bosanaca i Hercegovaca, posebno onih u manjem entitetu zna o utrosku poreznog novca njihovih izabranih predstavnika? Vjerovatno malo, iako se tek poneki nas medij drzne zaviriti u vozni park, troskove reprezentacije, jednokratne pomoci i slicno. Iako BiH ima najskuplju administraciju na svijetu s prakticno cetiri nivoa vlasti: drzavni, entitetski, kantonalni i opcinski vecina su i dalje bezobzirni i drski u trosenju budzeta da cak odbijaju i novinarima u rijetkim prilikama odgovoriti na pitanja o rasipnistvu. U ovome po mnogim pokazateljima prednjaci manji bh.entitet RS koji prakticno od pocetka postojanja tog cudovista nastalog u Dejtonu ima tzv. Vazduhoplovni servis s helikopterima i avionom za potrebe predsjednika,Vlade i Skupstine tog entiteta.

Treba li pomenuti da visi, drzavni nivo BiH nema ni helikopter!

U zvanicnom opisu ´´Vazduhoplovni servis RS obavlja usluge prevoza za sluzbene potrebe predsjednika RS, Vlade i Narodne skupstine a moze obavljati i poslove za druge korisnike po odobrenju predsjednika RS´´.

Bosanskohercegovacki mediji nikako da se pozabave kuda, koliko i u koje svrhe leti Milorad Dodik, dojucerasnji premijer i predsjednik entiteta. Da nema nekih portala koji se bave iskljucivo avijacijom i putnom infrastrukturom koja zaviri i u broj letova sa svakog aerodroma te ko je taj ko leti tako ne bismo znali da je u godini koja je zavrsila prosle sedmice predsjednik RS koristio avion cak 204 puta.

Da je Laktashenko prakticno vlasnik i gubernator manjeg entiteta i da radi sta god pozeli kao najveci autokrata poznato je vec 20 godina a njegova bahatost u potrosnji javnog novca ogleda se upravo i u koristenju letjelice.

Ako malo preracunate skoro tri dana sedmicno je lider iz Laktasa, ili njegova svita, negdje letio! Dabome, najvise je letio za Beograd, cak 40 puta. Da nece autom ni do Sarajeva poznato je, navodno zbog sigurnosnih razloga, pa je letjelicom isao 14 puta u glavni grad BiH.
Isao je neprikosnoveni lider iz Laktasa njegovom omiljenom ´´cesnom´´ i u Bec, Solun, Dubrovnik, Dusseldors, Solun, Dubrovnik, Sofiju, Atinu, Birmingham.
Bilo je tu letova i za daleki Soci za susret s ruskim predsjednikom Putinom, a jedan do grckog otoka Krf vjerovatno nema poveznicu s svakodnevnim duznostima jednog nizerangiranog politicara iz siromasne zemlje kao sto je BiH.
Nema podataka kada je operacija napravljena ali nema sumnje da je rijec o ljetnim mjesecima kada se o trosku poreznih obveznika putovalo na grcke plaze kao i 2017 godine kada ga je ´´provalio´´ jedan beogradski medij.
Voli nesluzbeni vlasnik Republike Mrske avione pa eto. Malo sto mu se moze, malo i zbog tzv.drzavnog marketinga kako potenciraju manji entitet u sklopu Bosne i Hercegovine.

Cak je i citani srbijanski portal Blic pisao o neshvatljivom razmetnistvu Milorada Dodika s letovima aviona a da ne zeli ni da prica o tome, a nekmoli polaze racun entitetskoj skupstini pa je i ta usamljena prica 2017 godine pala u zaborav. Treba otic´s obrazom na noge bacuski Putinu.

Avion (na slici) koji je trenutno u upotrebi je kupljen za 4,87 miliona dolara 2008 godine i za to je bez problema nadjen novac u inace skromnom budzetu manjeg bh. entiteta, prakticki malo vecem od Kantona Sarajevo.

U toj vijesti je receno da je avion kupljen u tvornici u americkom Kanzasu a osim dva pilotska mjesta ima jos sest putnickih sjedista. Predstavljen je kao jedan od najboljih modela aviona za VIP letove. Cinik bi rekao, da, ima se, moze se. Pa ne reci da mu stoji ime -Laktashenko.

Kakav bjeloruski diktator, kakav sjevernokorejski apsolutista kojem se podrugujemo i smijemo zbog nevidjene diktature u 21 stoljecu! Imamo mi nasu, na pragu, u Banja Luci!

burek
http://burek.blogger.ba
07/01/2019 08:51