beats by dre cheap

SRETNA NOVA 2018 GODINA!

Dvadeset pet godina od sticanja nezavisnosti Bosna i Hercegovina ulazi u mozda najtezu godinu njenog bitisanja. Tako kazu. A kada joj nije bilo tesko? Unutrasnje podjele i podmetanja, secesionizam i ekonomsko propadanje je konstanta nase zemlje, ali dva dogadjaja obiljezili su godinu na izmaku: dozivotni zatvor kalinovackom domuzu, ratnom zlocincu Ratku Mladicu pred Haskim sudom te potvrdjena visoka zatvorska kazna hercegbosanskoj cetvorki za tzv.udruzeni zlocinacki poduhvat Republike Hrvatske s paradrzavnim snagama tzv.Herceg-Bosne tokom agresije na BiH 1992-1995 godine.
Medjunarodni sud u Den Haagu tako je presudio velikosrpskom i velikohrvatskom projektu koji se 25 godina upinje dokazati da nije bilo agresije, zlocina, silovanja, progona neduznih ljudi. Sada napokon imamo crno na bijelo, premda smo to i bez Haskog tribunala znali. Tako je bilo i ostat ce zapisano do Sudnjega dana. S te strane gledajuci Bosna i Hercegovina nikada nije bolje stajala. I komsije i susjedi morat ce smanjiti dozivljaj, komsije zbog euroatlantskih integracija gdje ih ceka niz uvjeta za pristup Evropskoj Uniji a susjedi ionako vec godinama slusaju zapovijedi iz Brisela.

Samo malo mudrosti svih probosanskih snaga u zemlji mogli bi donijeti puno vise radosti i lijepih dana nasem obicnom covjeku u narednim godinama. I pored polupraznog novcanika.
Sretna vam i bolja bila nova 2018 godina.

burek
http://burek.blogger.ba
29/12/2017 09:16