beats by dre cheap

IKC ''Selam'' Rotterdam piše reisu Kavazoviću: UMJESTO DA NAM EFENDIJA VRATI ONO ŠTO JE DŽEMATSKO VI GA NAGRAĐUJETE!?

Prije par godina na ovom blogu u nekoliko navrata pisali smo o pozadini skandala s bivsim imamom IKC ''Selam'' Rotterdam koji je zavrsio i na sudu. Ukratko, dzemat je nakon osam godina dao otkaz lijenom i neucinkovitom imamu i pored vise molbi da se popravi i pokaze rezultate. Efendija se, dabome nije slozio pa je zategao situaciju u džematu do usijanja. Kada nije bilo druge, odlucio je tuziti IKC ''Selam'' pred holandskim sudom s odstetnim zahtjevom od 100 000 eura.
Sud je zahtjev glatko odbio u kratkom sudskom postupku (kort geding), a Nermin ef. Canicu je i sam Rijaset IZ BiH potvrdio otkaz, iako ga je do posljednjeg dana branio uvjeravajuci džemat da slabi rezultati i nezadovoljstvo dzematlija imamom ne trebaju biti razlog za otkaz(!?) Kriza je paralizirala dzemat, cak jedno vrijeme potpuno zatvorila dzamijska vrata, dolazila cak i holandska policija zbog prijetnji otvorenih sukoba, ali se dolaskom novog imama prije nepunu godinu dzemat poceo oporavljati.
No, izgleda medjubosnjackim svadjama i razdorima opet nema kraja. Izvrsni odbor IKC ''Selam'' Rotterdam nedavno je pismeno reagirao na adresu reisa Kavazovica zbog jednog, mozda nezabiljezenog dogadjaja u historiji IZ BiH koji se desio upravo u ovom dzematu, prilikom proslave 25 godina postojanja najvece zajednice Bosnjaka u zemljama Benelux-a. Pismo vam prenosimo u cijelosti.

Poštovani reisu-l-ulema, h.Husein ef. Kavazoviću,

Esselamu alejkum!

Dana 08.10.2016. godine IKC ''Selam'' Rotterdam prigodnom svečanosti obilježio je 25 godina postojanja. Bila je to divna večer i prilika da zajedno s našim džematlijama i dragim gostima, kako iz drugih džemata tako i iz naše domovine Bosne i Hercegovine obilježimo i proslavimo ovaj značajan džematski jubilej.

Na toj svečanosti dodijeljena su i dva priznanja od strane Rijaseta IZ BiH. Jedno je dodijeljeno našem džematu kao kolektivu za sav doprinos i rad u promociji islama i čestitih islamskih vrijednosti, a drugo h.Jusufu Elezoviću za njegov dugogodišnji angažman i doprinos džematu. Odluku o dodjeli priznanja h.Jusufu donijela je džematska skupština a Rijaset je tu odluku uvažio i proveo u djelo. Ono što džematlije nisu znale je da je te noći dodijeljeno još jedno priznanje, daleko od očiju javnosti!

Riječ je o priznanju bivšem džematskom imamu Nerminu ef. Čaniću. S obzirom da Vam je uveliko poznat vrlo mučan raskid saradnje IKC ''Selam'' s Nermin ef. koji je duboko podijelio džemat, privremeno mu zatvorio vrata i nanio nesagledivu štetu uz sudski epilog, te činjenica da on još nije riješen po pozitivnim propisima IZ BiH, onda možete razumjeti našu začuđenost i zaprepaštenost da se takva osoba još i nagradi!?

U situaciji kada džemat očekuje Vašu potpunu podršku u rješenju pitanja primopredaje i potpunog razrješenja dužnosti Nermina ef., kada smo se nadali da ćete iskoristiti Vaš autoritet i na imenovanoga izvršiti pritisak da preda i vrati ono što je džematsko, dodjela priznanja takvim djelatnicima IZ BiH jako je potresla i uznemirila članove našega džemata te podsjetila na dana na koje smo mislili da su zauvijek iza nas!
Napominjemo da nam je prije svečanosti u Rotterdamu Mensur ef. Pašalić, šef Ureda za bošnjačku dijasporu obećao da Nermin ef. neće biti u mogućnosti uspostaviti nikakvu saradnju s Rijasetom sve dok ne izmiri svoje obaveze prema džematu. Šta sada ovo znači, uvaženi reis efendija?

Ovim putem naš džemat izražava nezadovoljstvo ovakvim razvojem događaja uz stav da se takvo što nije trebalo desiti sve dok se ne završi povrat džematskih sredstava bivšeg imama IKC ''Selam''. Iskreno, osjećamo se kao džemat izdani od strane Rijaseta IZ BiH kojem smo svih 25 godina postojanja iskazivali potpunu lojalnost.

S poštovanjem i mahsuz selam!

Rotterdam, 31.10.2016. godine

burek
http://burek.blogger.ba
23/11/2016 11:41