beats by dre cheap

Holandija: PRINCEZU AMALIU ČEKA POKLON OD 1,5 MILIONA EURA ZA 18-TI ROĐENDAN!

Za par godina, holandsku princezu Amaliu (na slici) na njeno punoljetstvo iz drzavnoga budzeta ceka ni manje ni vise no 1,5 miliona eura! Rijec je o praksi stare monarhije koja tek posljednjih godina dobija poneki kriticki stav i osudu u Holandskom parlamentu. U tome prednjaci holandska ljevica (PvdA, SP i D66) koja smatra da je nezamislivo da se toliki novac iz drzavnog budzeta daje prakticki studentici Amalii i da ta praksa treba biti ukinuta.
''To je nerealno'', rekao je Recourt, zastupnik PvdA u holandskom Tweede Kameru. Konkretnije, iz ukupnoga iznosa, ''braniti'' se moze samo 236 000 eura koje ce dozivotno princeza imati kao godisnju platu samo zato sto je prestolonasljednik holandske krune. I tako ce biti neovisno cime se bude bavila, radila ili tulumarila, studirala ili ne pa ljevica i cilja zasto se daje jos 1.26 miliona eura dok puno njenih vrsnjaka moze samo sanjati o tolikom novcu za cijeli zivot.
Stavka precizira i za sto idu pare, za ''licne i materijalne izdatke''.
Monarhija, kao i svugdje u svijetu zna sebi namaknuti novac za zivot u izobilju iz razlicitih izvora poreznih obveznika i nezasita je pa se i ne oglasava. Sto bi. Proci ce, smirit ce se prica, i 1.5 milion eura ce ipak doci u dzep mlade studentice za pet godina.
S druge strane, SP trazi da maksimalna naknada bude 100 000 eura, ''dosta joj je buduci da ima 18 godisnjaka koji jedva prezivljavaju od roditeljskih primanja'', dok desni centar s CDA porucuje ''ostavite na miru kraljevsku kucu''.
D66 je lukaviji i odmjereniji i podsjecaju na uspostavljenu ''ministarsku normu'', zakonsku uredbu prema kojoj topmenadzeri ne mogu vise zaradjivati od jednog ministra a to je desetak puta manje novca od poklona koji ceka holandsku princezu za punoljetstvo.
U cetvrtak parlament Holandije debatira o budzetu i izdvajanjima za kraljevsku familiju. Ljudi, milion i po eura za osamnaesti rodjendan!!?

burek
http://burek.blogger.ba
24/10/2016 16:15