burek

Hasta la victoria siempre!

17.02.2020.

Bosna pred ratom: DA TE NIJE, MILORADE!

Opet ratni dobosi iz Banja Luke i Laktasa. Ponovo orkestrirano zastrasivanje raspamecenog i osiromasenog naroda Bosne i Hercegovine novim vojnim sukobom. I opet isti telal - Milorad Dodik. Je li BiH pred novim ratnim sukobom?

Svasta covjeku naumpadne, ali ko danas ima petlju nakon teske velikosrpske agresije i klaonice devedesetih reci ma nece biti rata ili ponoviti mantru o pukom homogeniziranju nacija pred nove lokalne izbore? E da bi bilo vise listica s zaokruzenim SNSD, HDZ i SDA.

´´Ko se o mlijeko opece i u jogurt puse´´, kaze stara bosanska narodna uzrecica i ne treba je zaboraviti. Bas nikada.

No, odista su nistavne sanse za novi ratni sukob na tlu Bosne i Hercegovine. Ratni poklici trebaju samo nestrpljivim liderima koji zele uci u ´´Hall of Fame´´ velikosrpstva.

A tamo nikako da se uglavi neka srpska glava koja je sklepala, kakvu takvu srpsku drzavu zapadno od Drine. A nije da ih nije bilo.

E, naseg nesretnog Laktashenka upravo to jako inspirira da krene lafo u secesiju i otcjepljenje 49% teritorije nase zemlje pored slabe centralne osovine drzave Bosne i Hercegovine, kurvanjske HDZ politike koja nastupa kao odana srpska snajka na Grmecu, ali i smusenih bosnjackih lidera i neodlucne i podijeljene medjunarodne zajednice pored kojih, cini se, sutra mogu biti poredani kontejneri Republike Mrske na razgranicenju na Vlasicu, kod Doboja, na Majevici, na sarajevskoj Dobrinji...
Sve mu se poklopili pa ne popusta u ratnoj retorici i snu o nezavisnosti RS. Koga briga o jadu i cemeru u Kalinoviku, Gacku, Sekovicima, Ozrenu...te da i proglasenje bilo kakve neovisnosti nece donijet selamet nikome. Jer ga niko ozbiljan nece priznati, osim sto ce vladati i manipulirati ljudima. Zna on dobro da ´´pohlepa i strah vladaju svijetom´´.

Ono sto se zna je da Laktashenko boluje od migrene, ozbiljnog oblika zbog kojeg je pravio i krace pauze i bio hospitaliziran u bolnici. Eto, malo se i u to uzdam, iskreno, ne bi li sta maklo laktaskoga politickog bika s bh. scene.

Da te nije, Milorade, sve mi se cini da bi netragom otislo 80% napetosti u BiH, nesrece, tuge i besperpektivnosti svih naroda u BiH i kakve takve nade u ljepsu buducnost nase zemlje.


burek
<< 02/2020 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829


Dobro.baMOJI FAVORITI

Brojač posjeta
2513192

Powered by Blogger.ba