burek

Hasta la victoria siempre!

26.11.2009.

BAJRAM SERIF MUBAREK OLSUN

Sutra je Kurban bajram, bajram zrtve ili hadzijski bajram, uz Ramazanski bajram, najvazniji mubarek dan u hidzretskom kalendaru muslimana cijeloga svijeta. Tim povodom svim posjetiocima Burek bloga, redovnim i povremenim posjetiocima burek blogerske sofre, kao i onima koji slucajno navrate, zelimo hairli i ugodne mubarek dane koji su pred nama.

Bajram serif mubarek olsun!

26.11.2009.

Propaganda uništava živote: SVINJSKA GRIPA NAPUHANA DA BI UBIJALA?

Nisam od jednog doktora medicine, nego od više njih čuo da sezonska gripa redovno ubija svake godine, po broju skoro isto kao i svinjska, samo što nema u nazivu ono "svinjska", a patent vakcine protiv nje nije  u vlasništvu velike farmaceutske kompanije (u kojoj udjel ima i Donald Ramsfeld).
Vrlo interesantan intervju je dala ministrica Finske, države u kojoj su odlučili da skinu svinjsku gripu sa liste pandemijskog oboljenja. A šta znači kada se neko oboljenje proglasi pandemijskim (i to 6. stepen)? To znači da vas i na silu mogu vakcinisati. U slučaju BiH možemo se nadati da se neće sjetiti "naređivati" da se ljudi vakcinišu, jer ipak nije riječ o "variola veri". Ako im naumpadne, prvi ću to izbjegavati. Kažu da niko ne zna kakve bi mogle dugoročne posljedice od ovog vakcinisanja, ali zasigurno je da su brojne negativne već vidljive (neurološka oboljenja, oduzetost dijela tijela) zabilježene u USA, ali niko ne može tužiti farmaceutsku kompaniju jer je takav zakon - kad je pandemija niko se ne može buniti protiv vakcine ili loših posljedica.
Neki kažu da je cilj ovog vakcinisanja zapravo smanjivanje ljudske populacije na 5 milijardi, a svakako da se ova teorija zavjere (izgleda da to više nisu teorije) može protumačiti u skladu sa zadnjim sastankom Bilderberg grupe (
vidi)
Ranije sam na youtube.com gledao izjavu ministrice Poljske, ovo je izjava ministrice Finske. pogledajte i procijenite.
p.s.
još dvije vijesti iz jučerašnjeg Oslobođenja:
U Kanadi je zabilježen izuzetno visok broj teških alergijskih reakcija na cjepivo protiv nove gripe i zbog toga je Kanada povukla pošiljku cjepiva farmaceutske kompanije Glaxo Smith Kleine. Thomas Abraham, glasnogovornik Svjetske zdravstvene organizacije
(WHO) kazao je da još rade ispitivanja nad cjepivom i da “pokušavaju saznati šta se tačno dogodilo“.
U drugoj viesti koji se odnosi na virus gripe u Hrvatskoj kaže:
Virus gripe H1N1 je mutirao, zbog čega može bi ti otporan na antivirusne lijekove, ali liječnici tvrde kako najčešće mutira na svoju štetu, pa je i bolest u konačnici blaža.

burek
<< 11/2009 >>
nedponutosricetpetsub
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930


Dobro.baMOJI FAVORITI

Brojač posjeta
2285058

Powered by Blogger.ba