burek

Hasta la victoria siempre!

17.01.2007.

BURKINI - PLIVACKI KOSTIM ZA POKRIVENE ZENE

Prvi sam put pokrivenu ženu u moru vidio u Neumu na moru. Prije toga samo na fotografijama plićaka u arapskim zemljama. No, jednu vijest vrijednu pažnje objavio je Reuters. Pogledajte je klikom na ovo mjesto. (Prvo ćete morati pogledat reklamu za Hitachi, tako je to sa Reutersom).

Australijska krojačica, muslimanka Aheda Zanetti dizajnirala je ono što je postalo poznato kao "Burkini" odn. Burka kupaći kojeg kompanija ahiida nudi u dvije veličine (slim i modest)

Kako kaže, plaža je oduvijek bila integralni dio australijskog života pa je odlučila da poboljša taj dio života dizajnom ovog komada odjeće za kojeg vjeruje da će pomoći daljnjoj integraciji muslimanki u Australijansko društvo, ali i svakom ko želi da zaštiti svoje tijelo od zračenja štetnih sunčevih zraka.

Kaže da za sada ima navalu narudžbi (oko 5.000 - Dubaija, Turska i ko zna odakle sve ne), a kako braći radinim turcima ne treba mnogo da uzmu kroj i naruče ovu vrstu platna, vjerujem da ćemo na plažama Neuma a i šire viđati sve veći broj žena u ovim kupaćim kostimima - burkinima.

Ono što me blago interesuje je dal' će se pojaviti na plivačkim prvenstvima ikoja arapska zemlja sa ovakvim ženskim timom...

fakat...

ikad...

burek


Dobro.ba


MOJI FAVORITI

Brojač posjeta
1940803

Powered by Blogger.ba